logo
Fysiotherapie Ruitersbos

076-5215141

Reumanetwerk-Breda

 fysiotherapeuten binnen het Reumanetwerk Breda hebben afgesproken te behandelen op basis van de RAPIT studie.
De effectiviteit en veiligheid van dit oefenprogramma zijn aangetoond  in een  wetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd op de afdeling Reumatologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Metingen van mobiliteit, kracht, uithoudingsvermogen en kwaliteit van leven worden gedaan volgens methodes vanuit evidence based informatie (dat wil zeggen gebaseerd op de wetenschap).

De behandelmethode is erop gericht dat u uiteindelijk kunt doorstromen naar een aangepast beweegaanbod, bijvoorbeeld bij de Reumapatiëntenvereniging, of een andere vorm van fitness.

Binnen het Reumanetwerk kunt u deelnemen aan individuele oefentherapie, groepsoefentherapie, of een combinatie hiervan. De oefentherapie is bestemd voor mensen met een reumatische aandoening en is op hen afgestemd. Onder deskundige begeleiding van geschoolde therapeuten kunt u verantwoord uw conditie verbeteren en uw lenigheid zoveel mogelijk behouden. Hierdoor kunt u dagelijkse activiteiten zoals werk en hobby’s, zo optimaal mogelijk blijven uitvoeren.
 
Bij Fysiotherapie Ruitersbos is Leny van Gorkom gespecialiseerd in het begeleiden van reumapatiënten.

Zij is aangesloten bij Reumanetwerk-Breda/ Amphia en ReumanetNL

  ReumanetNL | Specifiek deskundige Oefen- en Fysiotherapeuten