top of page

Acupunctuur bij Fysiotherapie Ruitersbos!

Bijgewerkt op: 9 apr.

Collega Hannah bij Fysiotherapie Ruitersbos biedt acupunctuur aan als een aanvullende behandelingsoptie naast onze reguliere therapieën. Maar wat is acupunctuur eigenlijk en hoe werkt het?


Acupunctuur is een eeuwenoude Chinese geneeskundige praktijk die draait om het in balans brengen van de energiestroom in het lichaam, ook bekend als Qi. Volgens de traditionele Chinese geneeskunde stroomt Qi door meridianen in het lichaam, en verstoringen in deze stroom kunnen leiden tot gezondheidsproblemen.


Bij acupunctuur worden dunne naalden op specifieke punten op het lichaam geplaatst om de energiestroom te herstellen en het lichaam in balans te brengen. Deze punten liggen op de meridianen en worden zorgvuldig gekozen op basis van de individuele symptomen en behoeften van de patiënt.


De naalden zijn zeer dun en worden meestal nauwelijks gevoeld wanneer ze worden ingebracht. Veel mensen ervaren tijdens de behandeling een gevoel van ontspanning en welzijn. Acupunctuur kan worden gebruikt voor een breed scala aan aandoeningen, waaronder pijnbestrijding, stressvermindering, spijsverteringsproblemen, en het verbeteren van de algehele gezondheid en vitaliteit.


Hannah, onze bekwame acupuncturist, werkt samen met patiënten om hun specifieke gezondheidsdoelen te bereiken en hun welzijn te bevorderen. Haar zorgzame aanpak en expertise maken haar een waardevolle aanwinst voor ons team bij Fysiotherapie Ruitersbos. Ontdek zelf de voordelen van acupunctuur en neem vandaag nog contact met ons op voor een afspraak.
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page